hoogsensitiviteit Haarlem

Cursussen voor volwassenen met hoogsensitieve kinderen:

Oudercursus 'mijn hoogsensitieve kind'.

Deze cursus is in eerste instantie bedoeld voor ouders met (hoog) sensitieve kinderen, maar ook ouders zonder (hoog) sensitieve kinderen zijn uiteraard welkom. In de wijze ouder cursus leer je het gedrag van je kind begrijpen. En je krijgt praktische handvatten aangereikt, die je in de opvoeding van je kind kunt gebruiken.

De oudercursus bestaat uit twee dagdelen en is in eerste instantie bedoeld voor ouders met (hoog) sensitieve kinderen, maar ook ouders zonder (hoog) sensitieve kinderen zijn uiteraard welkom. In de cursus leer je het gedrag van je kind begrijpen. En je krijgt praktische tips aangereikt, die je in de opvoeding van je kind kunt gebruiken.

 • Wat komt onder andere aan bod in de cursus?
 • - Wat is hoogsensitiviteit?
 • - Wat zijn de kernkwaliteiten van je kind?
 • - Hoe neemt je kind de wereld waar?
 • - Wat zijn de ontwikkelingsfasen van je kind?
 • - Omgaan met stress en faalangst
 • - Belang van goede communicatie en de invloed van je eigen gedrag als ouder
 • - Handvatten en praktische opvoedtips

Cursus Informatie:

Data: Op aanvraag
Locatie:Praktijk Coaching Kitchen in Bloemendaal
Tijd:9.00 - 12.00 uur (2 dagdelen i.p.v. 4 avonden)
Kosten:200 euro incl. btw en werkboek, koffie en thee

Reacties van ouders

Leerzaam, leuk, zeer nuttig, inzicht gevend, fijn om herkenning te vinden bij anderen, ik kan duidelijker omschrijven wat mijn kind nodig heeft, ik begrijp het gedrag van mijn kind nu beter en kan het beter benoemen, waardoor wederzijds begrip ontstaat. Concrete voorbeelden en praktische tips en handvatten gekregen.

Workshop "Hoogsensitieve kinderen herkennen in de klas"

Steeds meer kinderen en met name de sensitieve prikkelgevoelige kinderen, kunnen last hebben van concentratieproblemen of ervaren een gevoel van stress in de klas. Stress heeft invloed op het leervermogen en het vermogen om je te concentreren. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer jonge kinderen kunnen benoemen wat ze voelen en beleven er minder stress wordt ervaren.

Coaching Kitchen organiseert workshops op scholen speciaal gericht op het herkennen en begrijpen van en omgaan met hoogsensitiviteit en stress bij kinderen. Herkenning en begrip kan helpend zijn voor het kind en bevordert de rust en harmonie in de klas. Tijdens deze workshop maken leerkrachten kennis met de leefwereld van hoogsensitieve prikkelgevoelige kinderen.

 • Onderwerpen:
 • - Hoe herken je hoogsensitieve kinderen in de klas?
 • - Stress, faalangst en overprikkeling
 • - Praktische tips om stress te reduceren en de concentratie in de klas te verbeteren

Reacties van leerkrachten

Wat fijn dat ik nu praktische tools in handen heb om kinderen in mijn klas te kunnen helpen en ondersteunen. Ik wist niet dat er zoveel raakvlakken zijn met hoogsensitiviteit, beelddenken, hoogbegaafdheid, kinderen die op een andere manier informatie verwerken. Grappig sommige kinderen vragen of ze mogen kleuren als ik dingen ga uitleggen. Nu begrijp ik waarom. De 4 seconde regel ga ik vanaf morgen toepassen. Heel informatief en duidelijk verhaal.